Podcast

Forsøget på Lærkevej - Nu er der seks episoder

Hør med her eller find episoderne på Apple Podcast, Spotify eller de fleste gængse podcast-apps.  

  1. Demonstrationer udenfor
  2. Søskendeparret
  3. Manden i skoven
  4. Fangevogternes oprør
  5. Faglige forvandlinger
  6. Ramt af en ulykke (længere nede på siden)

I sommeren 2017 var der ugentlige demonstrationer foran jobcenteret på Lærkevej. Sagsbehandlere sad med ansvar for mere end 200 udsatte borgere hver. Uden sammenligning det højeste antal i Danmark. Der blev produceret samtaler på samlebånd. 25 min. til hver, nærmest ingen tid til forberedelse. Mange borgere fik nok og protesterede. Det bliver startskuddet til Forsøget på Lærkevej, hvor sagsbehandlere i en afdeling får sænket sagsantallet til 50. Hvad sker der så? Hvad kommer der ud af det? Kan sagsbehandlerne finde ud af, hvad de skal bruge tiden til? Kan borgerne mærke en forskel? Lyt med til den episode i podcasten Forsøget på Lærkevej!

Hvordan er det at samarbejde med borgere gennem brevsprækken? Hvad er grunden til, at det er den bedste – eller i hvert fald den eneste måde at samarbejde på? Hvem er det menneske, man møder gennem sprækken? I dette afsnit af podcasten Forsøget på Lærkevej får I en vild historie. En historie – ikke om én borger, det er vanskeligt at opbygge et samarbejde med, men om to. Det handler om et søskendepar, der bor sammen, og hvor pengene fra deres arv er sluppet op. Så nu har de brug for hjælp. Men det er ikke så nemt at give dem den hjælp.

Listen to "Forsøget på Lærkevej 3. Manden i skoven" on Spreaker. Nogle gange møder man i kontanthjælpssystemet mennesker, der næsten ikke kan være med i samfundet. Mennesker, der af forskellige grunde allerhelst vil stemple helt ud, men som alligevel får brug for hjælp. Hvordan hjælper man en, der har det sådan? En der har brug for hjælp, men som egentlig bare gerne ville være i fred. Måske sammen med sine hunde, et sted ude i skoven. Hvad skal der til for at rejse de ressourcer, der er i systemet? Sådan at man kan hjælpe sådan et menneske?
Listen to "Forsøget på Lærkevej 4. Fangevogternes oprør" on Spreaker. Hvordan er det at være sagsbehandler i et maskinelt bureaukratisk system, hvor borgerne protesterer højlydt over den praksis de møder Hvor sagsbehandlerne nogle gange bliver sammenlignet med fangevogtere? Hvordan reagerer sagsbehandlerne, når de bliver sat i arbejdsforhold med ansvar for mere end 200 udsatte borgere hver? Begynder fangevogterne at protestere?
Listen to "Forsøget på Lærkevej 5. Faglige forvandlinger" on Spreaker. Igennem forsøgsperioden i jobcentret på Lærkevej i København gennemgår medarbejderne faglige forvandlinger. Det er de nødt til. For i forsøgsafdelingen sidder de pludselig med ansvar for kun 50 borgere, mens de tidligere havde ansvar for mere end 200. I denne episode ser afdelingslederen i forsøgsafdelingen på Lærkevej, tilbage. Tilbage på forholdene på Lærkevej før forsøgsafdelingen, og tilbage på den proces hun og medarbejderne i afdelingen har været igennem i 2018 og 2019, hvor forsøget kører. Det handler bl.a. om helt andre faglige forventninger, som medarbejderne mødes med.
Listen to "Forsøget på Lærkevej 6. Ramt af en ulykke" on Spreaker. Vi kan alle sammen blive ramt af en ulykke, der kan have betydning for vores liv, førlighed og arbejde. Selvom de fleste kommer sig relativt hurtigt, er der alligevel rigtig mange, der plages af smerter og senfølger i årevis. I denne episode fortæller Isabell om yngre kvinder, der på grund af banale ulykker har mistet forbindelsen til arbejdsmarkedet, og er endt i en situation med kontanthjælp. Hvordan bliver de hjulpet i jobcentret på Lærkevej?